Безкоштовна доставка на замовлення від 1000 грн! Детальніше
0
0
Ваш кошик порожній

Перегляньте наш каталог і виберіть ті товари, які вас зацікавлять.

3 рецепти домашнього хлібу від повара YARO Тані Білорус

18 мая 2021

Привіт, мене звати Таня, я повар YARO. Півтора роки я працювала в офісі, але змінила його на кухню. Мені імпонують цінності та місія компанії YARO. Ще на співбесіді я зрозуміла, що це те місце, де я буду почуватися «у своїй тарілці». Зараз я працюю на кухні у відділі випічки. Головне для нас, як для кухарів — якість та безпечність продукту. Я радію, що в Україні є виробництва, де дійсно слідують цим правилам і виконують їх на максимум. І я щаслива бути частинкою всієї команди.

Паралельно я веду свій фудблог, де ділюся рецептами смачних страв без рафінованого цукру та м'яса. Також я готую вдома комбучу і ділюся у блозі всіма процесами приготування.
В дитинстві мене привчали їсти хліб. Та ще й шматок потрібно з'їсти обов'язково до кінця, бо "хвости будуть бігати". Я досі не зрозуміла, що моя бабця мала на увазі, коли це казала, але хліб я таки дуже полюбила. У мене немає улюбленого тортика, наприклад, але без хлібця чи булочки в раціоні я не уявляю свого життя. Проте, магазинний хліб бажає бути кращої якості. Я вже давно не їм "Тостовий" чи "Український", бо його кілометровий склад мене засмучує. 

Зате частенько заміняю куплений хліб домашнім. І сьогодні поділюся своїми улюбленими рецептами.

Домашній безглютеновий Бородинський хліб

Інгредієнти:

  • Яйця - 4 шт;

  • Яблучне пюре домашнє або бренду Равлик Боб - 400 г;

  • Кокосове борошно - 130 г;

  • Мелений льон - 30 г;

  • Сода - 1 ч.л;

  • Сіль - 1/3 ч.л;

  • Кмин - 0,5 ч.л.

  • Кунжут - для прикраси.

Приготування:

  1. Яйця і яблучне пюре збиваємо блендером.⠀

  2. В яблучно-яєчну суміш додаємо кокосове і лляне борошно, соду, сіль та кмин. Добре перемішуємо

  3. Форму для випічки простеляємо пергаментом (ідеальний розмір форми - 11*21 см). Виливаємо в неї тісто. Зверху хліб можна прикрасити насінням кунжуту.

  4. Відправляємо хліб у розігріту до 170'С духовку приблизно на 40-50 хв.⠀

  5. Охолоджуємо та виймаємо з форми. Зберігати такий хліб бажано в холодильнику.

Хліб із зеленої гречки

Інгредієнти:

  • Зелена гречка - 500 г;

  • Сіль - 1 ч.л;

  • Зернята за смаком - 20 г;

  • Вода.

Приготування:

  1. Зелену гречку промиваємо та заливаємо 1 л води. Лишаємо на 12 годин.

  2. Після цього ще раз добре промиваємо гречку від слизу. Додаємо 250 г води, сіль і збиваємо блендером до однорідної консистенції. Лишаємо для ферментації. 

  3. Влітку час ферментації може тривати від 12 до 24 год. Взимку, коли в помешканні холодніше, близько 24 годин.

  4. Тісто буде готове, коли в ньому з'являться маленькі бульбашки.

  5. Готуємо форму - простеляємо пергаментом та змащуємо олією. Виливаємо готове тісто. Посипаємо зернятами.

  6. Ставимо у розігріту до 170С духову та печемо 1,5 год.

  7. Охолоджуємо та виймаємо з форми. Тепер хліб готовий до вживання.

Морквяний хліб

Інгредієнти:

  • Морква - 240 г;

  • Зелена гречка - 100 г;

  • Сода - 0,5 ч.л.;

  • Борошно цільнозернове - 230 г;

  • Кукрума - 0,5 ч.л.;

  • Сіль - 1 ч.л.;

  • Льон мелений - 15 г;

  • Олія оливкова - 40 г;

  • Вода - 30 мл.

Приготування:

  1. Зелену гречку замочуємо у 500 мл води на кілька годин.

  2. Моркву відварюємо або запікаємо до готовності.

  3. В чашу блендера кладемо очищену варену моркву, промиту зелену гречку, 30 мл води та олію. Збиваємо до однорідної консистенції.

  4. Викладаємо масу в глибоку миску. Додаємо просіяне борошно, мелений льон, сіль, соду та куркуму. Замішуємо тісто.

  5. З тіста формуємо буханочку і викладаємо на противінь. Можна прикрасити улюбленим насінням.

  6. Печемо у розігрітій до 170'С духовці близько 30-40 хв.

  7. Коли хліб вистигне, можна нарізати і смакувати.