Безкоштовна доставка на замовлення від 1000 грн! Детальніше
0
0
Ваш кошик порожній

Перегляньте наш каталог і виберіть ті товари, які вас зацікавлять.

3 улюблені пістні рецепти від команди поварів YARO

18 мая 2021

Великий Піст — найкращий час здивувати себе новими смаками і стравами. Щоб переконатися, що пісний раціон може бути смачним та різноманітним, ми завітали на кухню YARO та попросили наших співробітників поділитися своїми улюбленими рецептами.

Закуска бабагануш з овочевими паличками від повара Тані Білорус

Нам потрібні: 

  • Баклажан - 2 шт (середніх);

  • Кунжут - 15 г; 

  • Олія оливкова - 30 г;

  • Петрушка - 25 г (кілька гілочок);

  • Часник - 1-2 зубчика;

  • Лимонний сік - 2 ч.л;

  • Сіль, перець за смаком.

Приготування:

  1. Баклажани помити, порізати на частинки як на відео, покласти на противень шкіркою вниз. Запікати при 200'С хвилин 15-20.

  2. В цей час нарізати соломкою улюблені овочі. У нас - морква, огірок, болгарський перець.

  3. Виймаємо з пічки баклажан, даємо трохи охолодитися, перекладаємо в блендер.

  4. Додаємо всі решта інгредієнтів  і перебиваємо до однорідної маси.

  5. Сервіруємо бабагануш разом з овочевими паличками. Смачного!

Пісні рогалики з шоколадно-фініковою начинкою:

Для тіста:

  • Кокосове масло - 30 г;⠀

  • Вода - 110 мл;⠀

  • Борошно рисове - 130 г;⠀

  • Борошно цільнозернове - 130 г;⠀

  • Розпушувач тіста - 1 ч.л.⠀

Для начинки:⠀

  • Фінік свіжий - 130 г;⠀

  • Какао - 5 г (1 ст.л);⠀

  • Вода - 40 мл;⠀⠀

  • Грецький горіх- 30 г.⠀

Приготування:

  1. Розтоплюємо кокосове масло на паровій бані. Змішуємо його з теплою водою (близько 40С). Додаємо просіяне борошно та розпушувач і замішуємо тісто. 
  2. Відставляємо на пару хвилин.
  3. Тепер зробимо фінікову шоколадну пасту. Якщо використовуєте свіжий фінік, його можна просто промити. Якщо сушений, то краще замочити 30-60 хвилин в теплій воді. Відділяємо фінік від кісточок, додаємо воду та збиваємо блендером. Додаємо какао і збиваємо ще трішки до однорідної консистенції. Додаємо подрібнений горіх (можна вручну або порізати ножем) та перемішуємо все лопаткою.⠀
  4. Розділяємо тісто на дві рівні частини. Кожну з них розкатуємо в круг і ріжемо на 12 рівних трикутників. На кожний трикутник кладемо начинку та закручуємо наші рогалики.
  5. Викладаємо на противень, випікаємо 15-20 хв при 180С. Слідкуйте за рум'янцем рогаликів, бо час випічки залежить від індивідуальних особливостей вашої пічки. Смачного!

Раніше Таня вже ділилася з читачами нашого блогу рецептами домашнього хліба. Якщо ви пропустили цю підбірку — рекомендуємо переглянути і зберегти собі.

Паста з томатною спаржею та грибним-кеш‘ю соусом

Цим пісним рецептом з нами поділилась кухар Ліза

Інгредієнти до грибного соусу:

  • Кеш’ю 180 г (попередньо замочуємо у воді)

  • Печериці 200 г

  • Заморожені томати 15 г

  • Цибуля 1 шт

  • Олія 50 г

  • Рожева Гімалайська сіль

  • Лимонний сік

  • Соєвий соус

  • Прованські трави

Інгредієнти для томатної спаржі:

  • Спаржа 250 г

  • Часник 3 зубчики

  • Заморожені томати 100 г

  • Рожева гімалайська сіль

  • Соєвий соус

  • Паста на ваш вибір

Приготування: 

  1. Нарізаємо грибочки і цибулю, додаємо олію та прованські трави,  викладаємо на деко і відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів. Після цього всі інгредієнти складаємо в термомікс і збиваємо до однорідної маси, додаємо соєвий соус, лимонний сік, сіль на смак.

  2. Відварюємо спаржу протягом 7 хвилин, натираємо часник і додаємо соєвий соус.

  3. У відварену спаржу додаємо томати, все перемішуємо і відправляємо в духовку ще на 7 хвилин.

  4. Готуємо пасту з розрахунком 80 на особу: доводимо 1 літр води до кипіння і додаємо сіль, засипаємо пасту в киплячу воду, варимо до готовності. На готову пасту викладаємо спаржу і поливаємо грибним соусом всю страву.