3 улюблені пістні рецепти від команди поварів YARO
Великий Піст — найкращий час здивувати себе новими смаками і стравами. Щоб переконатися, що пісний раціон може бути смачним та різноманітним, ми завітали на кухню YARO та попросили наших співробітників поділитися своїми улюбленими рецептами.
Закуска бабагануш з овочевими паличками від повара Тані Білорус
Нам потрібні:
-
Баклажан - 2 шт (середніх);
-
Кунжут - 15 г;
-
Олія оливкова - 30 г;
-
Петрушка - 25 г (кілька гілочок);
-
Часник - 1-2 зубчика;
-
Лимонний сік - 2 ч.л;
-
Сіль, перець за смаком.
Приготування:
-
Баклажани помити, порізати на частинки як на відео, покласти на противень шкіркою вниз. Запікати при 200'С хвилин 15-20.
-
В цей час нарізати соломкою улюблені овочі. У нас - морква, огірок, болгарський перець.
-
Виймаємо з пічки баклажан, даємо трохи охолодитися, перекладаємо в блендер.
-
Додаємо всі решта інгредієнтів і перебиваємо до однорідної маси.
-
Сервіруємо бабагануш разом з овочевими паличками. Смачного!
Пісні рогалики з шоколадно-фініковою начинкою:
Для тіста:
-
Кокосове масло - 30 г;⠀
-
Вода - 110 мл;⠀
-
Борошно рисове - 130 г;⠀
-
Борошно цільнозернове - 130 г;⠀
-
Розпушувач тіста - 1 ч.л.⠀
Для начинки:⠀
-
Фінік свіжий - 130 г;⠀
-
Какао - 5 г (1 ст.л);⠀
-
Вода - 40 мл;⠀⠀
-
Грецький горіх- 30 г.⠀
Приготування:
- Розтоплюємо кокосове масло на паровій бані. Змішуємо його з теплою водою (близько 40С). Додаємо просіяне борошно та розпушувач і замішуємо тісто.
- Відставляємо на пару хвилин.
- Тепер зробимо фінікову шоколадну пасту. Якщо використовуєте свіжий фінік, його можна просто промити. Якщо сушений, то краще замочити 30-60 хвилин в теплій воді. Відділяємо фінік від кісточок, додаємо воду та збиваємо блендером. Додаємо какао і збиваємо ще трішки до однорідної консистенції. Додаємо подрібнений горіх (можна вручну або порізати ножем) та перемішуємо все лопаткою.⠀
- Розділяємо тісто на дві рівні частини. Кожну з них розкатуємо в круг і ріжемо на 12 рівних трикутників. На кожний трикутник кладемо начинку та закручуємо наші рогалики.
- Викладаємо на противень, випікаємо 15-20 хв при 180С. Слідкуйте за рум'янцем рогаликів, бо час випічки залежить від індивідуальних особливостей вашої пічки. Смачного!
Раніше Таня вже ділилася з читачами нашого блогу рецептами домашнього хліба. Якщо ви пропустили цю підбірку — рекомендуємо переглянути і зберегти собі.
Паста з томатною спаржею та грибним-кеш‘ю соусом
Цим пісним рецептом з нами поділилась кухар Ліза
Інгредієнти до грибного соусу:
-
Кеш’ю 180 г (попередньо замочуємо у воді)
-
Печериці 200 г
-
Заморожені томати 15 г
-
Цибуля 1 шт
-
Олія 50 г
-
Рожева Гімалайська сіль
-
Лимонний сік
-
Соєвий соус
-
Прованські трави
Інгредієнти для томатної спаржі:
-
Спаржа 250 г
-
Часник 3 зубчики
-
Заморожені томати 100 г
-
Рожева гімалайська сіль
-
Соєвий соус
-
Паста на ваш вибір
Приготування:
-
Нарізаємо грибочки і цибулю, додаємо олію та прованські трави, викладаємо на деко і відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів. Після цього всі інгредієнти складаємо в термомікс і збиваємо до однорідної маси, додаємо соєвий соус, лимонний сік, сіль на смак.
-
Відварюємо спаржу протягом 7 хвилин, натираємо часник і додаємо соєвий соус.
-
У відварену спаржу додаємо томати, все перемішуємо і відправляємо в духовку ще на 7 хвилин.
-
Готуємо пасту з розрахунком 80 на особу: доводимо 1 літр води до кипіння і додаємо сіль, засипаємо пасту в киплячу воду, варимо до готовності. На готову пасту викладаємо спаржу і поливаємо грибним соусом всю страву.