Бренд-шеф YARO розкрив секрет приготування смачних млинців до Масляної!
Відчуваєте цей чарівний аромат? Його ні з чим не сплутаєш — настав тиждень Масляної. Цього року ми готуємо одразу 4 види млинців з різноманітними начинками, які вже доступні до замовлення у розділі Страви. А якщо ви хочете приготувати корисні млинці самостійно — вам сподобається сьогоднішній рецепт. Наш бренд-шеф Олексій поділився рецептом ваших улюблених безглютенових гречаних млинців з не менш улюбленими начинками — вишневою та маковою.
Для приготування 20 млинців вам знадобиться:
-
300 г гречаного безглютенового борошна
-
25 г оливкової олії (або олії виноградних кісточок)
-
550 г мінеральної води «Боржомі»
-
300 г мигдального молоко (або будь-якого іншого рослинного)
-
25 г кокосового цукру
-
3 г рожевої гімалайської солі
Для соусу:
-
200 гр кокосових вершків
-
15 гр сиропу топінамбура
-
натуральна ванільна есенція
Для макової начинки:
-
300 г маку
-
60 г кокосових вершків
-
15 г кокосової олії
-
40 кокосового цукру
-
рожева гімалайська сіль
-
кориця
-
родзинки
Для вишневої начинки:
- 400 г вишні
- 100 г сиропу топінамбура
- 15 г крохмалю
- 5 г кокосового цукру
Приготування:
-
У великій посудині змішуємо борошно, «Боржомі», мигдальне молоко та оливкову олію. До цієї суміші додаємо кокосовий цукор та сіль, ретельно перемішуємо тісто віночком та залишаємо настоятись у холодильнику півгодини.
-
У цей час робимо простий, але вишуканий соус до наших млинців: змішуємо кокосові вершки, сироп топінамбура та ванільну есенцію, доводимо цю суміш до кипіння та варимо протягом 10 хвилин, помішуючи.
-
Через півгодини дістаємо наше тісто з холодильника та починаємо смажити млинці. Один млинець — 50-60 гр нашого рівномірно розподіленого по сковорідці тіста.
-
Коли наші ніжні та вишукані млинці готові, можемо приступати до начинок: для макової розтоплюємо на водяній бані кокосові вершки, кокосову олію, кокосовий цукор, дрібку солі та кориці. Цю суміш додаємо до 300 г заздалегідь замоченого маку та перебиваємо у блендері до однорідності. Додаємо родзинки
-
Для вишневої: розморожуємо вишні, підігріваємо, додаємо сироп топінамбура. В окремій посудині змішуємо крохмаль та кокосовий цукор, додаємо до теплої вишні та заварюємо цю суміш.
-
Начинки готові! Залишилося тільки завернути їх у млинці.
Перегляньте відео-рецепт від Олексія на нашій Instagram сторінці!
Бажаємо вам смачної Масляної!