Безкоштовна доставка на замовлення від 1000 грн! Детальніше
0
0
Ваш кошик порожній

Перегляньте наш каталог і виберіть ті товари, які вас зацікавлять.

Масляна не закінчується! 3 рецепти пісних млинців від Анастасії Станкевич

18 мая 2021

В останній день Масляної ми хочемо поділитися рецептами легких healthy-млинців, якими можемо смакувати навіть під час посту. Готуйте з задоволенням, смакуйте млинці разом з родиною і завітайте в блог Анастасії Станкевич @anny.cooking, яка поділилася з нами цими незвичайними рецептами.

Пісні млинці 

Інгредієнти на ~ 18-20 шт:

  • 200 г борошна

  • 200 г крохмалю

  • 500 мл гарячої води 

  • 500 мл рослинного молока, наприклад, мигдальне

  • 1/3 ч.л. солі

  • 1-1,5 ст.л. рідкого меду

  • 3 ст.л. оливкової олії

Приготування:

  1. Просіюємо крохмаль і борошно. Додаємо сіль і половину рослинного молока, замішуємо вінчиком до консистенції густої сметани.

  2. Потроху наливаємо гарячу воду (дуже гарячу, але не окріп), і помішуючи вінчиком замішуємо тісто, додаємо решту рослинного молока, мед, олію, перемішуємо і тісто готове.

  3. Сковороду добре розігріваємо, додаємо на неї краплю оливкової олії і розподіляємо її по сковороді серветкою.

  4. Виливаємо тісто, розподіляємо його по сковороді, смажимо до готовності з двох сторін.

До таких млинців дуже смакує і солоні і солодкі начинки: яблука+мед+кориця, свіжі фрукти і ягоди, кокосове згущене молоко, гриби+цибуля і тд.

Мароканські млинці Baghrir 

Інгредієнти на ~ 20-25 шт:

  • 250 г дрібної манної крупи

  • 90 г борошна

  • 1 ст.л. рідкого меду(або 1 ч.л. з гіркою кокосового цукру)

  • 1 ч.л. солі

  • 6 г сухих дріжжів

  • 520 мл теплої води

  • 12 г розпушувача

Приготування:

  1. Всі інгредієнти для млинців змішуємо в мисці і збиваємо погружним блендером до однорідної консистенції. 

  2. Накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо тісто відпочити на 20 хв, щоб дріжджі почали працювати.

  3. Після 20 хв тісто стане дуже пухнастим. Перемішайте його перед смаженням, воно має залишитись таким же пухнастим.

  4. Вмикаємо помірний вогонь на плиті, і беремо антипригарну сковорідку, капаємо на неї каплю оливкової олії/кокосового масла і розподіляємо її серветкою. 

  5. Ці млинці готують досить великими, тому я беру маленьку сковорідку, наливаю туди тісто, ~ 2 ст.л.(1/2 ковшика) злегка розподіляю його рівним шаром, в великий млинець і чекаю доки зверху не залишиться сирого тіста. Млинці не перевертаємо, смажимо тільки з однієї сторони. 

  6. До готових млинців подають мед, або можна приготувати ваш улюблений солоний сніданок. Смачного!

 Пісні бананові панкейки

Інгредієнти на ~ 30 шт:

  • 2 банани

  • 350 г борошна(1/3 можна замінити на рисове)

  • 450 мл теплого рослинного молока

  • 12 г розпушувача

  • 3 ст.л. олії(оливкова/льняна)

Приготування:

  1. Банани збиваємо погружним блендером до консистенції пюре.

  2. До бананового пюре додаємо решту інгредієнтів і збиваємо все разом погружним блендером. 

  3. Готовому тісту даємо відпочити 15 хв.

  4. Смажимо на антипригарній сковороді. Перед початком смаження капаємо каплю олії(оливкова, льняна) і розподіляємо її серветкою. 1 панкейк = 1 ст.л. тіста. Перевертаємо панкейки, коли зверху вже є бульбашки, але сам млинець ще має зверху сире тісто, тоді він буде у вас пухким. 

  5. Подавайте млинці з кленовим сиропом, кокосововим згущеним молоком, медом або улюбленими фруктами.