Масляна не закінчується! 3 рецепти пісних млинців від Анастасії Станкевич
В останній день Масляної ми хочемо поділитися рецептами легких healthy-млинців, якими можемо смакувати навіть під час посту. Готуйте з задоволенням, смакуйте млинці разом з родиною і завітайте в блог Анастасії Станкевич @anny.cooking, яка поділилася з нами цими незвичайними рецептами.
Пісні млинці
Інгредієнти на ~ 18-20 шт:
-
200 г борошна
-
200 г крохмалю
-
500 мл гарячої води
-
500 мл рослинного молока, наприклад, мигдальне
-
1/3 ч.л. солі
-
1-1,5 ст.л. рідкого меду
-
3 ст.л. оливкової олії
Приготування:
-
Просіюємо крохмаль і борошно. Додаємо сіль і половину рослинного молока, замішуємо вінчиком до консистенції густої сметани.
-
Потроху наливаємо гарячу воду (дуже гарячу, але не окріп), і помішуючи вінчиком замішуємо тісто, додаємо решту рослинного молока, мед, олію, перемішуємо і тісто готове.
-
Сковороду добре розігріваємо, додаємо на неї краплю оливкової олії і розподіляємо її по сковороді серветкою.
-
Виливаємо тісто, розподіляємо його по сковороді, смажимо до готовності з двох сторін.
До таких млинців дуже смакує і солоні і солодкі начинки: яблука+мед+кориця, свіжі фрукти і ягоди, кокосове згущене молоко, гриби+цибуля і тд.
Мароканські млинці Baghrir
Інгредієнти на ~ 20-25 шт:
-
250 г дрібної манної крупи
-
90 г борошна
-
1 ст.л. рідкого меду(або 1 ч.л. з гіркою кокосового цукру)
-
1 ч.л. солі
-
6 г сухих дріжжів
-
520 мл теплої води
-
12 г розпушувача
Приготування:
-
Всі інгредієнти для млинців змішуємо в мисці і збиваємо погружним блендером до однорідної консистенції.
-
Накриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо тісто відпочити на 20 хв, щоб дріжджі почали працювати.
-
Після 20 хв тісто стане дуже пухнастим. Перемішайте його перед смаженням, воно має залишитись таким же пухнастим.
-
Вмикаємо помірний вогонь на плиті, і беремо антипригарну сковорідку, капаємо на неї каплю оливкової олії/кокосового масла і розподіляємо її серветкою.
-
Ці млинці готують досить великими, тому я беру маленьку сковорідку, наливаю туди тісто, ~ 2 ст.л.(1/2 ковшика) злегка розподіляю його рівним шаром, в великий млинець і чекаю доки зверху не залишиться сирого тіста. Млинці не перевертаємо, смажимо тільки з однієї сторони.
-
До готових млинців подають мед, або можна приготувати ваш улюблений солоний сніданок. Смачного!
Пісні бананові панкейки
Інгредієнти на ~ 30 шт:
-
2 банани
-
350 г борошна(1/3 можна замінити на рисове)
-
450 мл теплого рослинного молока
-
12 г розпушувача
-
3 ст.л. олії(оливкова/льняна)
Приготування:
-
Банани збиваємо погружним блендером до консистенції пюре.
-
До бананового пюре додаємо решту інгредієнтів і збиваємо все разом погружним блендером.
-
Готовому тісту даємо відпочити 15 хв.
-
Смажимо на антипригарній сковороді. Перед початком смаження капаємо каплю олії(оливкова, льняна) і розподіляємо її серветкою. 1 панкейк = 1 ст.л. тіста. Перевертаємо панкейки, коли зверху вже є бульбашки, але сам млинець ще має зверху сире тісто, тоді він буде у вас пухким.
-
Подавайте млинці з кленовим сиропом, кокосововим згущеним молоком, медом або улюбленими фруктами.