Незвичайні пісні рецепти випічки від фуд-блогерки Анастасії Станкевич - Блог о здоровом питании | YARO
Безкоштовна доставка від 300 грн Детальніше
0
0
Ваш кошик порожній

Перегляньте наш каталог і виберіть ті товари, які вас зацікавлять.

Незвичайні пісні рецепти випічки від фуд-блогерки Анастасії Станкевич

18 мая 2021

Щоб урізноманітнити пісне меню чи спробувати нові ідеї домашньої випічки, ми підготували нову підбірку нескладних рецептів. Авторка фуд-блогу @anny.cooking Анастасія Станкевич вже ділилася з нами рецептами пісних млинців, тож вам точно буде з чого обрати ідею для нових кулінарних шедеврів.

Банановий хліб

Інгредієнти:

  • 2 середніх стиглих банани

  • 250 г рисового або цільнозернового борошна (можна змішати 50/50).

  • 200 рослинного молока, в мене мигдальне

  • 65 г кокосового/тростинного цукру

  • 55 г оливкової/льняної олії

  • 10 г розпушувача

  • 65 г горіхів

  • 1 стиглий банан для декору

Приготування:

  1. Горіхи прогріваємо на сухій сковороді до золотистого кольору ~ 3-4 хв.

  2. Банани збиваємо погружним блендером до стану пюре. Додаємо до бананового пюре рослинне молоко, олію, цукор, просіюємо борошно, і додаємо розпушувач. Тісто ретельно змішуємо вінчиком.

  3. В блендері чи скалкою подрібнюємо горіхи, додаємо їх до тіста, і добре все разом змішуємо. 

  4. Форму, в мене 24х11 см, змащуємо краплею олії і якщо у вас металева форма —  застилаємо її пергаментом. Викладаємо тісто, зверху викладаємо банан розрізаний вздовж на дві половинки. 

  5. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів на середньому рівні — 40 хв,  перекладаємо на рівень нижче і печемо ще 20 хв. Обов‘язково перевірте на готовність дерев‘яною шпажкою.

  6. Дайте банановому хлібу охолонути і насолоджуйтесь. 

Медові мафіни

Інгредієнти:

  • 100 г кукурудзяного борошна

  • 220 г пшеничного борошна

  • 30 г меду

  • 45 г кокосового/тростинного цукру

  • 100 мл оливкової/льняної олії

  • дрібка солі

  • 10 г розпушувача

  • 250 мл теплої кип’яченої води чи рослинного молока

Приготування:

  1. В теплій воді розчиняємо мед, цукор і сіль, додаємо олію. 

  2. До рідких інгредієнтів просіюємо борошно і додаємо розпушувач. Замішуємо тісто, щоб не було комочків. 

  3. В металеву форму викладаємо паперові стаканчики і заповнюємо кожен на 2/3. 

  4. По бажанню зверху мафіни перед випіканням можна посипати кокосовою стружкою.

  5. Випікаємо в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин. 

Вишневий пиріг

Інгредієнти для тіста:

  • 400 г борошна

  • 190 г теплої кип‘яченої води

  • 1/2 ч.л. солі

  • 6 г сухих дріжджів

  • 35 г кокосового/тростинного цукру

  • 40 мл оливкової/льняної олії

Інгредієнти для начинки:

  • 400 г заморожених вишень

  • 20 г кукурудзяного крохмалю

  • 50 г кокосового/тростинного цукру

Приготування:

  1. Вишню попередньо розморожуємо. Просіюємо борошно, додаємо до нього дріжжі, сіль і цукор, перемішуємо. Додаємо теплу воду і олію, замішуємо тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на 1-1,5 години в теплому місці. 

  2. В каструльці з товстим дном змішуємо розморожену вишню, цукор і крохмаль. Постійно помішуючи варимо на помірному вогні до загустіння. Перекладаємо в окремий посуд і даємо охолонути. 

  3. Підійшовше тісто ділимо на 2 частини 60/40. З більшої частини розкатуємо круглу основу діаметром ~ 20 см. 

  4. Форму, бажано, щоб вона була металева, змазуємо олією. З допомогою скалки переносимо розкачане тісто в форму. Викладаємо всередину вишні і розподіляємо їх рівним шаром. Інший шматок тіста або ріжемо на полоски і робимо зверху плетінку, або розкатуємо і вирізаємо з нього окремі елементи - сердечка, зірочки, кружечки, або прикрашаємо пиріг на свій смак. Формуємо красиві бортики. 

  5. Розводимо в воді тростинний чи кокосовий цукор, в 50 мл теплої води - 1 ч.л. цукру і змазуємо пиріг.

  6. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці - 25-30 хв. 

  7. Перед подачею дати пирогу повністю охолонути.