Незвичайні пісні рецепти випічки від фуд-блогерки Анастасії Станкевич
Щоб урізноманітнити пісне меню чи спробувати нові ідеї домашньої випічки, ми підготували нову підбірку нескладних рецептів. Авторка фуд-блогу @anny.cooking Анастасія Станкевич вже ділилася з нами рецептами пісних млинців, тож вам точно буде з чого обрати ідею для нових кулінарних шедеврів.
Банановий хліб
Інгредієнти:
-
2 середніх стиглих банани
-
250 г рисового або цільнозернового борошна (можна змішати 50/50).
-
200 рослинного молока, в мене мигдальне
-
65 г кокосового/тростинного цукру
-
55 г оливкової/льняної олії
-
10 г розпушувача
-
65 г горіхів
-
1 стиглий банан для декору
Приготування:
-
Горіхи прогріваємо на сухій сковороді до золотистого кольору ~ 3-4 хв.
-
Банани збиваємо погружним блендером до стану пюре. Додаємо до бананового пюре рослинне молоко, олію, цукор, просіюємо борошно, і додаємо розпушувач. Тісто ретельно змішуємо вінчиком.
-
В блендері чи скалкою подрібнюємо горіхи, додаємо їх до тіста, і добре все разом змішуємо.
-
Форму, в мене 24х11 см, змащуємо краплею олії і якщо у вас металева форма — застилаємо її пергаментом. Викладаємо тісто, зверху викладаємо банан розрізаний вздовж на дві половинки.
-
Випікаємо в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 градусів на середньому рівні — 40 хв, перекладаємо на рівень нижче і печемо ще 20 хв. Обов‘язково перевірте на готовність дерев‘яною шпажкою.
-
Дайте банановому хлібу охолонути і насолоджуйтесь.
Медові мафіни
Інгредієнти:
-
100 г кукурудзяного борошна
-
220 г пшеничного борошна
-
30 г меду
-
45 г кокосового/тростинного цукру
-
100 мл оливкової/льняної олії
-
дрібка солі
-
10 г розпушувача
-
250 мл теплої кип’яченої води чи рослинного молока
Приготування:
-
В теплій воді розчиняємо мед, цукор і сіль, додаємо олію.
-
До рідких інгредієнтів просіюємо борошно і додаємо розпушувач. Замішуємо тісто, щоб не було комочків.
-
В металеву форму викладаємо паперові стаканчики і заповнюємо кожен на 2/3.
-
По бажанню зверху мафіни перед випіканням можна посипати кокосовою стружкою.
-
Випікаємо в попередньо розігрітій до 190 градусів духовці 20-25 хвилин.
Вишневий пиріг
Інгредієнти для тіста:
-
400 г борошна
-
190 г теплої кип‘яченої води
-
1/2 ч.л. солі
-
6 г сухих дріжджів
-
35 г кокосового/тростинного цукру
-
40 мл оливкової/льняної олії
Інгредієнти для начинки:
-
400 г заморожених вишень
-
20 г кукурудзяного крохмалю
-
50 г кокосового/тростинного цукру
Приготування:
-
Вишню попередньо розморожуємо. Просіюємо борошно, додаємо до нього дріжжі, сіль і цукор, перемішуємо. Додаємо теплу воду і олію, замішуємо тісто. Накриваємо його харчовою плівкою і залишаємо на 1-1,5 години в теплому місці.
-
В каструльці з товстим дном змішуємо розморожену вишню, цукор і крохмаль. Постійно помішуючи варимо на помірному вогні до загустіння. Перекладаємо в окремий посуд і даємо охолонути.
-
Підійшовше тісто ділимо на 2 частини 60/40. З більшої частини розкатуємо круглу основу діаметром ~ 20 см.
-
Форму, бажано, щоб вона була металева, змазуємо олією. З допомогою скалки переносимо розкачане тісто в форму. Викладаємо всередину вишні і розподіляємо їх рівним шаром. Інший шматок тіста або ріжемо на полоски і робимо зверху плетінку, або розкатуємо і вирізаємо з нього окремі елементи - сердечка, зірочки, кружечки, або прикрашаємо пиріг на свій смак. Формуємо красиві бортики.
-
Розводимо в воді тростинний чи кокосовий цукор, в 50 мл теплої води - 1 ч.л. цукру і змазуємо пиріг.
-
Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці - 25-30 хв.
-
Перед подачею дати пирогу повністю охолонути.