Безкоштовна доставка на замовлення від 1000 грн! Детальніше
0
0
Ваш кошик порожній

Перегляньте наш каталог і виберіть ті товари, які вас зацікавлять.

Що приготувати в липні? 5 простих рецептів з сезонних продуктів

02 сентября 2021

Липень – один з найбагатших місяців на сезонні овочі, фрукти і ягоди. Тож прийшов час запасатися вітамінами на повну! Цього місяця пропонуємо обирати на ринках рум’яні абрикоси та свіжу малину, солодкий перець, чорниці, гриби та кабачки.

Лисички

Ці прості в приготуванні гриби полюбляють за гарний зовнішній вигляд і приємний запах з нотами сухофруктів і коріння. Як і інші види грибів, вони не призначені для тривалого зберігання. Сухі й сирі гриби слід зберігати в холодильнику не більше доби, а вологі – до 5 годин. Тому рекомендуємо одразу їх обробити: залити водою, промити, а потім відварити.

Варені лисички можуть перебувати в холодильнику до 5 днів. З них можна приготувати перші та другі страви, але ми пропонуємо спробувати поленту зі смаженими грибами, час приготування якої лише 20 хвилин.

Інгредієнти:

  • лисички – 120 г

  • свіжа кукурудза – 50 г

  • кукурудзяна крупа – 100 г

  • кокосове або соєве молоко – 300 мл

  • коксове масло – 15 г

  • веган-пармезан – 20 г

  • спеції – за смаком

Приготування:

  1. У глибокій пательні закип'ятити молоко, поступово всипаючи кукурудзяну крупу. Додати спеції та зерна свіжої кукурудзи. Варити, помішуючи, до готовності крупи протягом 10-15 хвилин, потім заправити страву пармезаном.

  2. Лисички обсмажити на кокосовому маслі і додати сіль та спеції.

  3. Готову поленту викласти на тарілку, змішати з грибами та заправити оливковою олією.

Малина

Із ягід малини можна готувати абсолютно різні страви, десерти та напої: мармелад, пироги, варення, джем, желе, соуси і компоти. Також ми рекомендуємо заморожувати малину, щоб додавати в чай та випічку в холодну пору року. А в спекотний липневий день з малини можна приготувати освіжаючий сорбет.

 

Інгредієнти:

  • малина – 300 г

  • кокосовій цукор – 180 г

  • лимон – 1 шт.

  • вода – 200 мл

Приготування:

  1. Вилити воду в сотейник, додати кокосовий цукор і поставити на вогонь. Довести суміш до кипіння, зменшити вогонь і варити протягом 5-7 хвилин, після чого зняти з вогню та остудити.

  2. У сироп додати малину і перебити масу у блендері, після чого процідити через сито.

  3. Вичавити сік одного лимона і все змішати. Вилити сорбет в форму, в якій будете заморожувати сорбет і поставити в морозильну камеру.

  4. Перемішувати сорбет кожні 20 хвилин протягом першої години, потім кожні 30-40 хвилин протягом 3-х годин.

  5. При подачі можна додати м'яту або свіжі ягоди.

Солодкий перець

Овоч, який ще називають болгарським перцем, містить в собі в кілька разів більше вітаміну С ніж у цитрусових. В літній період намагайтеся додати більше солодкого перцю в раціон, і  ви отримаєте профілактику та покращення зору та зміцните загальний імунітет. Додавайте овоч у супи, салати, закуски, а також спробуйте приготувати поживний салат із булгуром та червоним перцем.

Інгредієнти: 

  • 100 г булгуру

  • 1 великий червоний перець

  • зубчик часнику

  • 4 ст.л зерен кукурудзи

  • дрібка солі

  • 1 чайна ложка олії

  • Кінза

  • 1 середній томат

Приготування: 

  1. Булгур відварити або замочити у окропі протягом години.

  2. Помідор та перець подрібніть тонкими смужками, додати до них кукурудзу. Зубчик часнику перетерти з кінзою, олією й сіллю. Цю суміш змішати з овочами та залишити маринуватися.

  3. Через 15 хвилин змішати крупу з ароматними овочами і подавати до столу.

Молоді кабачки та цукіні

В літній сезон кабачки користуються особливою популярністю серед страв на грилі, рагу та закусках. Ділимося рецептом теплого салату з молодими кабачками, який прекрасно підходить для перекусу під час роботи або для вечері, адже термічно оброблені овочі чудово засвоюються у другій половині дня. Для нього нам знадобляться знайомі інгредієнти, але смак буде приголомшливий.

Інгредієнти 1 порцію:

  • 1 молодий кабачок

  • 1 невеликий помідор

  • 0,5 болгарського перцю

  • 1 ч. л. кунжуту

  • паприка

  • 2 ст. л. оливкової олії

Приготування:

  1. Розріжте молодий кабачок на кружечки і ​​обсмажте з двох сторін в оливковій олії. Присипте обидва боки паприкою для пряного смаку. 

  2. Наріжте перець і помідор маленькими кубиками.

  3. Викладайте на тарілку спочатку кабачки, а потім — нарізані помідор і перець. Додайте сіль, спеції та кунжут.

Мінестроне з літніми овочами і пастою


 

А на завершення пропонуємо традиційний італійський суп з овочів та пасти. Ідеально для обіду серед спекотного дня!

Інгредієнти:

  • 2 картоплини

  • 1 морквина

  • 2 стебла селери

  • 1 цибулина

  • зерна з одного качана кукурудзи

  • 200 г броколі

  • 2-3 помідора

  • 1 зелений цукіні

  • 1 жовтий цукіні

  • жменя дрібної пасти

  • сіль, перець – за смаком

  • сушені італійські трави – за смаком

  • 1 ст.л. оливкової олії

Приготування:

  1. Всі овочі нарізати дрібними кубиками. Цибулю дрібно покришити, селеру нарізати тонкими часточками.

  2. У каструлі з товстим дном обсмажити цибулю і моркву на оливковій олії. Потім додати селеру, цукіні і готувати ще 5 хвилин.

  3. Додати помідори, тушкувати ще кілька хвилин. Всипати італійські трави, сіль, перець, інші овочі і влити 1 л гарячої води. Варити 10 хвилин на слабкому вогні, за 5 хвилин до готовності додати дрібну пасту.

  4. Готовий суп розлити по тарілках, присипати нарізаною зеленню і подавати до столу.