Безкоштовна доставка на замовлення від 1000 грн! Детальніше
0
0
Ваш кошик порожній

Перегляньте наш каталог і виберіть ті товари, які вас зацікавлять.

Випічка може бути корисною! 3 рецепти, які варто спробувати

17 января 2022

 

Мигдалеве печиво з джемом 

Інгредієнти:

  • 240 г мигдалевого борошна

  • 60 г крохмалю з тапіоки  (можна замінити кукурудзяним)

  • 1,5 ч.л. розпушувача

  • дрібка солі

  • 70 г меду

  • 2 ст.л. кленового сиропу або сиропу агави

  • 60 г будь-якої негустої горіхової пасти або урбечу

  •  ваніль

  •  2-3 ст.л. води

  •  джем

Приготування:

  1. Змішати всі сухі інгредієнти: мигдалеве борошно, крохмаль з тапіоки, розпушувач та сіль. Додати сироп та мед (мед можете замінити на кокосовий цукор, але у такому випадку беріть трішки більше води)

  2. У якості горіхової частини чудово підійде урбеч з кеш’ю, мигдалева або арахісова паста. Змішуємо пасту з ваніллю та мучною сумішшю, додаємо 2-3 ст.л. холодної води та замішуємо тісто. Якщо воно виходить надто сухим та погано збирається у грудку, додайте ще ложку води.

  3. Ділимо тісто приблизно на 15 однакових кульок. У кожній з них по центру робимо виїмку за допомогою невеликої ложки або просто великим пальцем. В отриману виїмку кладемо трішки джему. У якості джему можна використати перетерті ягоди, уварені з кленовим сиропом. 

  4. Відправляємо в духовку випікатися при 160 градусах на 10-15 хвилин.

 Млинці з сюрпризом та солоною карамеллю

Легкий рецепт млинців до сніданку для тих, у кого в цукерниці затрималося декілька цукерок YARO.

Інгредієнти:

  • 80 г спельтового борошна

  • 1/2 ч. л. розпушувача

  • дрібка солі

  • 10 мл рослинного молока

  • 1 ч. л. кленового сиропу

  • 1/2 ч. л. кориці

  • 1 ч. л. яблучного оцту

  • цукерки «Coco & Caramel» (також добре підійде Солона карамель або Солона карамель мигдаль)

  • 1 фінік

  • 1 ч. л. арахісового масла

  • 1/2 шт хурми

Готуємо:

1. Змішуємо сухі інгредієнти: борошно, розпушувач корицю та сіль. Перемішуємо. Потім додаємо вологі: молоко, яблучний оцет та кленовий сироп (або інший підсолоджувач за смаком).

2. Ретельно перемішуємо до однорідної маси. Залишаємо на 5 хвилин, щоб маса трохи загусла. Розігріваємо сковорідку на середньому вогні. На сковорідку наливаємо 1 ст. л. олії.

3. Беремо порцію тіста ложкою, виливаємо на сковорідку, кладемо зверху шматочок цукерки Coco & Caramel та покриваємо його невеликою кількістю тіста. Обсмажуємо млинці з обох сторін. Перевертаємо млинець, коли на верхній частині з’являться бульбашки повітря.

4. Робимо соус солона карамель: фініки заливаємо окропом і залишаємо на 5 хв. Кладемо розмочені фініки в ємкість, додаємо арахісове масло, 2 столові ложки води та дрібку солі. Все перемішуємо до отримання однорідного соусу. Якщо консистенція загуста, додайте трішки води.

5. Прикрашаємо млинці солоним карамельним соусом та шматочками хурми.

 

Спельтовий кекс з брусницею

  • 190 г спельтового борошна

  • 30 г крохмалю з тапіоки

  • 100 г кокосового цукру или демерари

  • 1 повна чайна ложка розпушувача

  • 30 г сиропа агави або топінамбура

  • 200 г нежирних кокосових вершків 

  • 50 г рослинної олії

  • дрібка солі

  • ваніль

  • 60 г брусниці

  • спеції за смаком (імбир, кориця, кардамон, мускатний горіх)

  • 3 ст.л. лимонного соку + трішки цедри

  1. Змішайте сухі інгредієнти (борошно, розпушувач, сіль, спеції). Спельтове борошно можете замінити безглютеновою сумішшю, але тоді не беріть крохмаль з тапіоки, тому що у таких сумішах він, як правило, вже є. І борошна у такому випадку беріть на 30 г більше.

  2. У вершках вам знадобиться не тільки трерда частина, але й рідина, яка зазвичай залишаєтсья у банці. Або беріть одразу нежирні вершки. Якщо вам трапилися густі вершки, розбавте їх невеликою кількістю рослинного молока. Ретельно розмішуємо вершки вінчиком, додаємо цукор, рослинну олію, сироп топінамбура або агави, ваніль та лимонний сік. Додаємо суміш сухих інгредієнтів і у самому кінці – заморожену брусницю. Акуратно та швидко перемішуємо.

  3. Тісто виливаємо у форму, застелену пергаментом, та ставимо у духовку. Випікати доведеться доволі довго. Спочатку 40 хвилин при 160 градусах (режим конвекції) і потім ще хвилин 15-20 при 150 градусах. Перевірте готовність дерев’яною паличкою. Вона повинна виходити з кексу сухою. Перед тим, як різати готовий кекс, дайте йому повністю охолонути.