Ягідний сезон у розпалі! Що приготувати, щоб насолодитися смаком сповна? - Блог о здоровом питании | YARO
Безкоштовна доставка від 300 грн Детальніше
0
0
Ваш кошик порожній

Перегляньте наш каталог і виберіть ті товари, які вас зацікавлять.

Ягідний сезон у розпалі! Що приготувати, щоб насолодитися смаком сповна?

02 сентября 2021

Червень вже тішить нас свіжими ягодами, тож час насолодитися ними на повну. Для тих, хто полюбляє випічку і постійно знаходиться у пошуках нових ідей та рецептур, ми створили підбірку корисних рецептів. Деякими з них нами поділилися підписники у рамках челенджу  #YARO_піст. Ви також можете стати його учасником і поділитися улюбленими рецептами, а також отримати приємні подарунки. Детальні умови в Instagram YARO.



Вареники з полуницею з безглютенового борошна від @rakovsky_family

Тісто:

  • 80 г рисового борошна

  • 40 г кукурудзяного крохмалю

  • 90 мл окропу

  • 1 ч.л. олії з виноградних кісточок

Начинка:

  • 150 г полуниці

  • 1ч.л. кукурудзяного крохмалю

  • Підсолоджувач за смаком

Приготування:

1. Готуємо тісто: змішуємо борошно і крохмаль. Вливаємо окріп, олію і замішуємо тісто. Ретельно вимішуємо і відправляємо тісто в холодильник на ніч.

2. Готуємо начинку: полуницю нарізаємо, додаємо підсолоджувач і крохмаль, перемішуємо.

3. Дістаємо тісто, розкатуємо, ліпимо вареники, варимо у підсоленій воді і подаємо на стіл. Перед подачею можна додати топінг з ягід або кокосового згущенного молока.

 


 

Традиційний німецький пиріг від @tasty.oh

Інгредієнти:

  • Рисове борошно 80 г

  • Кукурудзяне борошно 50 г

  • Гречане борошно 40 г

  • Кокосовий цукор 30 г

  • Розпушувач 1 ч. л.

  • Сіль

  • Яблучне пюре (охолоджене) 50 г

  • Розтоплене кокосове масло 60 г

  • Свіжі або заморожені ягоди 200 г


Приготування:

  1. Змішайте холодне яблучне пюре та кокосовий цукор, додайте розтоплене кокосове масло та добре розмішайте до однорідного стану.

  2. У іншій ємкості змішайте усі сухі інгредієнти та додайте їх до яблучної суміші. Сформуйте з тіста кульку та залиште її у холодильнику на годину.

  3. Очистіть від шкірки одне яблуко та поріжте його на маленькі шматочки. Викладіть їх у сотейник разом з 1 ст.л. лимонного соку та 2 ч. л. кориці. Готуйте 5 хвилин на середньому вогні.

  4. Потім додайте 200 гр свіжих або заморожених ягід, 1 ст. л. крохмалю та 1-2 ст. л. кокосового цукру та готуйте ще 5 хвилин, постійно помішуючи.

  5. Приберіть з вогню та дайте начинці охолонути.

  6. Після години у холодильнику відділіть 1/3 тіста та покладіть його у морозильник. Залишок тіста розподіліть по формі, залишаючи невеликі бортики. Викладіть яблучно-ягідну начинку зверху на тісто. Додатково можете викласти зверху свіжу малину або інші улюблені ягоди 

  7. Вийміть тісто з морозильника та покришіть його зверху на пиріг. Випікайте пиріг у духовці розігрітій до 170 градусів протягом 30-40 хв.

  8. Дайте пирогу охолонути та насолоджуйтеся корисною випічкою!
     

Кекси з лохиною та горіховою пастою

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна;

  • 1/2 чайної ложки соди;

  • 1 чайна ложка розпушувача;

  • дрібка солі;

  • 1/2 чайної ложки кориці;

  • 1/3 склянки цукру (або іншого підсолоджувача);

  • 1/2 склянки рослинного молока;

  • 3 столові ложки арахісової пасти;

  • 1 чайна ложка екстракту ванілі;

  • 1 середній банан;

  • 1/2 склянки лохини.

Спосіб приготування:

  1. Просіюємо борошно, додаємо розпушувач, соду, сіль, цукор, ваніль, корицю.Окремо змішуємо рослинне молоко, арахісову пасту, та розтовчений в пюре банан. 

  2. Змішуємо сухі та вологі інгредієнти, додаємо лохину. Форми для кексів змащуємо олією. Заповнюємо форми тістом трохи вище половини.. Випікаємо при температурі 180 градусів 25 хвилин або до утворення злегка коричневої скоринки.

Мигдальний пиріг від @tasty.oh 

Інгредієнти:

  • Мелений мигдаль 200 г

  • Мелений фундук 40 г

  • Кокосове борошно 50 г

  • Кокосовий цукор 100 г

  • Яблучне пюре 120 г

  • Розтоплене кокосове масло 80 г

  • Одне невелике яблуко (очищене від шкірки) 

  • Розпушувач 1 ст. л.

  • Кориця (за смаком)

  • Кокосове масло (манна) 100 г

  • Мигдальний або кокосовий йогурт 100 г

  • Сироп агави 70 г

  • Сік лимону 2 ст. л.

Приготування:

  1. Натріть яблуко на терку. Змішайте усі сухі інгредієнти разом, додайте кокосове масло, яблучне пюре та натерте яблуко. Добре усе перемішайте.

  2. На папері для випічки сформуйте з тіста два коржі та випікайте їх у духовці при температурі 170 градусів приблизно 30 хв (до золотавої скоринки). Дайте коржам повністю охолонути.

  3. У цей час приготуйте крем, для цього усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Якщо кокосова манна затверда, розтопіть її та розмішайте до однорідного стану.

  4. Змішайте усі інгредієнти разом. Якщо крем вийде надто рідким, поставте його у холодильник до більшого загустіння.

  5. Намастіть коржі кремом. Залиште пиріг на 1-2 години або на ніч у холодильнику.

  6. Прикрасьте улюбленими ягодами, горіхами, шоколадом.Ми, звісно, рекомендуємо використовувати сезонні ягоди для максимальної користі.